דרמה

מוקף בנופים מזויפים של פאזלים המשמשים כחלון לעולם שבחוץ ותלוי בכדורי הרגעה, המציאות השבירה שיקי בנה לעצמו בתקופת בדידותו הכפויה מתנפצת לנוכח מערכת היחסים המתפתחת עם הזר החודר לביתו — ולחייו.

בצד החיים, באופן כמעט בלתי נראה, מתרחשת מהומה. גילויו של סוד נורא והרצון לנקמה מובילים לרצף אירועים מטלטלים. מרגע קבלת ההחלטה איש אינו יכול לעצור את מחול השדים.

לאחר 5 שנות היעדרות, מישה רבינוביץ', מוסיקאי עם מצלמת פולרויד על צווארו, מפתיע את אישתו ובנו הקטן בחדר המדרגות של דירתם. למרבה ההפתעה, הפגישה אינה הולכת כמתוכנן – הילד מזהה אותו כ"דוד מישה" ואישתו מייעצת לו למצוא מלון על חוף הים. כך מתחילה חופשתו הקצרה של מישה בישראל.

אילנה בת ה- 22 חיה עם אמה בדירה ישנה במרכז תל אביב. כל מפגש בין השתיים מוביל להשתלחות או ריב, הגורמים לאילנה להסתלק לרחוב. בלילה העירוני חסר הרחמים היא מבקשת קרבה ואנטימיות.

"2048", היא דרמת מונולוגים, בעלת אופי תיעודי,  בה משתתפים שחקנים ידועים כמו גילה אלמגור, עודד קוטלר, שלמה בר שביט, דורית בר און ואחרים. עלילת הסרט מספרת על בחור צעיר, אשר עם מות סבו, בשנת 2048, מגלה קטעי וידיאו שסבו,  בימאי דוקומנטרי לשעבר, צילם ביום העצמאות השישים של מדינת  ישראל. בעקבות אותם סרטים,  יוצא הצעיר, בעקבות סבו, לראיין "פליטים ישראלים מודרנים" כאשר ישראל בשנת 2048 לא קיימת. הסרט מתייחס למהות הזהות הציונית והיהודית, לשבריריות של הקיום שלנו כאן, כמו גם למחזוריות הקבועה של העם היהודי.

"התפרקות" משלב בתוכו ראליזם ברוטאלי בצילום שחור/לבן יחד עם סיפור אגדה סוריאליסטי אשר חוקר את חדירת האלימות לחברה הישראלית בת זמננו. הסרט צולם בעיר המעורבת - יפו ומתאר את ההתמוטטות הערכית של איש צעיר יהודי במוצאו אל מול המציאות הישראלית.

"תאילנד": מילת קוד ברשת הקשר הצה"לית שפירושה סוף משימה. בזמן שצה"ל מנהל מבצע מעצרים נרחב בשטחים, יונתן, סמ"ר לפני שחרור, נאלץ להישאר בבית ספר נטוש ליד חברון כדי לשמור על עציר פלסטיני.

אילה, 15, נשמה חופשית, נשלחה השנה לפנימייה דתית-שמרנית לבנות והיא חשה שם כנטע זר. אילה שבה הביתה לחופשת הפסח נחושה בדעתה לשכנע בדעתה את אמה האלמנה, גילה, שהפנימייה לא מתאימה לה והיא רוצה לחזור הביתה. בבית היא מגלה להפתעתה שלגילה יש חבר חדש בשם איתן, והוא כבר הספיק לפתח מערכת יחסים חמימה של אבא-בת עם אחותה הקטנה, תותי. על רקע הניקיונות האובססיביים לקראת החג, מגיעים יחסיהן הטעונים של האם והבת לנקודת רתיחה.

ניזאר (9), נער מזבח מופנם ומנודה חברתית יוצא לסיבוב תחרויות של משחק שבירת "ביצים צבועות" אותם משחקים ילדי הכפר, בחג הפסחא. הביצה של ניזאר היא "משמעה" (רמאות שבה הביצה הופכת קשה מטפטופי נרות פנימה). אף אחד מילדי הכפר לא יודע זאת ותמיד מרחפת סכנה שייתפס. המטרה של ניזאר היא לאסוף כמה שיותר ביצים כדי להקריבם לחברו הטוב ישו, בכנסיית הכפר. ניזאר מצליח לאסוף הרבה ביצים ולזכות ביראת כבוד מצד ילדי הכפר, עד שנתפס, דבר המערער את אמונתו לראשונה בחייו.

הקומדיה "לנין באוקטובר" מתרחשת באשדוד. גרישה (אלכסנדר סנדרוביץ'), כבר כמעט ויתר על החלום שלו לפתוח מסעדה, מקום קטן להגיש בו את המנות המיוחדות שלו. ואז דוד עשיר ברוסיה מת ומצווה את כל כספו לאחיינו היחיד והאהוב לצורך פתיחת המסעדה. הבעיה היא שהדוד היה קומוניסט מושבע כל חייו, והתנאי שלו הוא שגם המסעדה תוקדש לערכים הקומוניסטיים. גרישה אדיש לקומוניזם אבל מוכן לקבל את התנאי של הדוד. מה שחשוב כאן הוא להגשים חלום, האידיאולוגיה לא ממש משנה לו. אבל זה כמובן לא כל כך פשוט. אי אפשר לפתוח את המסעדה בלי פסל של לנין ולך תמצא פסל כזה בארץ ישראל. החיפוש אחרי הפסל יוביל את גיבורינו לסדרה של אירועים הזויים ומפגשים עם אנשים הזויים לא פחות. בסופו של דבר הם יצטרכו לבחור בין אמונה אידיאולוגית לקצת אנושיות.

עמוד 4 מתוך 5