כללים ונהלים
כללים ונוהל – פרוייקט הקולנוע הישראלי
מסמך זה מנוסח בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד. כל האמור בו מיועד לנשים וגברים כאחד.

א. מטרות ועקרונות פעולה:
  1. קרן יהושע רבינוביץ לאמנויות, תל אביב (ע"ר) (להלן: "הקרן"), באמצעות 'פרוייקט הקולנוע הישראלי' של הקרן, תשקוד, על פי אמות מידה ענייניות ושוויוניות, על עידוד הקולנוע הישראלי והתמיכה בו, על הכוונתו הארגונית ופיקוח על הגשמת הפוטנציאל התרבותי והעסקי שבו, תוך הקפדה על חירות היצירה והביטוי החיוניים לקיומה של אמנות בכלל ואמנות הקולנוע בפרט, פיתוח צביון תרבותי מקורי ישראלי ומתן ביטוי למגוון התרבותי של החברה בישראל, להשקפות השונות הרווחות בה ולערכיה. 
  2. קידום ועידוד יצירה, הפקה, פיתוח, השלמה, שיווק והפצה של סרטים ישראליים, לרבות סרטים עלילתיים באורך מלא, סרטים עלילתיים קצרים, סרטי תעודה, סרטים ייעודיים, סרטים אזוריים, סרטי אנימציה, סרטי גמר של סטודנטים וסדרות.
  3. עידודו של היוצר בתחום הקולנוע הישראלי, לרבות באמצעות עידוד תנאי הפקה נאותים, ובפרט עידוד יוצרים מקרב הפריפריה.
  4. עידוד עשייה חדשנית ושילוב טכנולוגיות מתקדמות.
  5. עידוד שיתוף פעולה בין–לאומי בתחום הקולנוע, כולל תמיכה בקו-פרודוקציות קולנועיות בינלאומיות בשותפות ישראלית.
  6. קידום הסרט הישראלי, לרבות תמיכה במימושן של תכניות שיעודדו צופים ישראלים לצפות בסרטים ישראליים בבתי קולנוע ושיקדמו אמצעים לקרב בני נוער אל היצירה הישראלית המקורית, ולרבות סיוע לתכניות מיוחדות להפצה ולשיווק של סרטים לציבור הרחב או לקהלים מיוחדים, שלא בדרך של הקרנה בבית קולנוע, כגון הקרנה במתנ"סים, לחיילים, לתלמידים וכיוצא באלה.
  7. קידום ועידוד שיווק של היצירה הקולנועית הישראלית בארץ ובחוץ לארץ, לרבות תמיכה בשיווקו המערכתי של הקולנוע הישראלי בארץ ובחוץ לארץ.
  8. תמיכה בפרויקטים ויוזמות בתחום הקולנוע.
  9. תמיכה בשימור הסרט הישראלי.
  10. קידום ועידוד יצירה קולנועית לקהלים מסוגים שונים ומגוונים, כולל יצירה בסוגות (ז'אנרים) שאינן מקבלות ביטוי מספיק בקולנוע הישראלי.
  11. קידום ועידוד יוצרי קולנוע עצמאיים וותיקים, בעלי מוניטין ומנוסים לצד קידום ועידוד יוצרים צעירים, חדשים ומבטיחים והכוונתם.
  12. עידוד סרטים ייעודיים, שהנושא המרכזי שלהם הוא היישובים או המגזרים המפורטים בהגדרה "פריפריה" של המבחנים לחלוקת תמיכה של משרד התרבות והספורט בתחום הקולנוע, לרבות מורשת עדות ישראל, יהודיות ולא-יהודיות.
  13. סיוע לסרטים של יוצרים ישראליים, בין השאר, על פי אמות מידה של איכות, ניסיון קולנועי, כשרון בתחום הקולנוע וביטוי אישי, במגמה לתרום ליצירת קולנוע ישראלי מעמיק, רלוונטי, ייחודי ומשמעותי, העונה על מטרות הקרן.
  14. סיוע וליווי הפקות מכל רחבי הארץ, ללא זיקה לקבוצה חברתית או אידיאולוגית מסוימת.
  15. הקרן תעמוד בדרישות המבחנים לחלוקת כספי תמיכות של משרד התרבות והספורט למוסדות ציבור בתחום הקולנוע, ובכלל זה תעמיד את עצמה לביקורת המשרד, בהתייעצות עם המועצה, בהתאם לדינים החלים עליה, הוראות הנוהל והחלטות הממשלה להבטחת עמידתו בתנאים למתן תמיכה בלי לפגוע בחופש היצירה, בחירות האמנותית ובחופש הביטוי.
  16. הקרן תקפיד על חירות היצירה והביטוי החיוניים לקיומה של אמנות בכלל ואמנות הקולנוע בפרט, פיתוח צביון תרבותי מקורי ישראלי ומתן ביטוי למגוון התרבותי של החברה בישראל, להשקפות השונות הרווחות בה ולערכיה.

    ב. כללים:
  1. הקרן תסייע לבקשות תמיכה בסרטים של יוצרים שמלאו להם 18 שנים לפחות.
  1. מגיש בקשת התמיכה לקרן יהיה אך ורק היוצר בעל הזכויות המלאות בהפקת הסרט.
  1. על הסרט או הפרוייקט המוגשים במסגרת בקשת תמיכה לענות על אמות המידה הכלולות במבחנים לחלוקת כספי התמיכות של משרד התרבות והספורט למוסדות ציבור בתחום הקולנוע, בהתאם לסעיף 3א לחוק יסודות התקציב התשמ"ה- 1985; ובכפוף לכללי הקולנוע (הכרה בסרט כסרט ישראלי) התשס"ה-2005; בכפוף להוראות הדין ולאמות המידה הכלולות בחוק הקולנוע התשנ"ט-1999; בכפוף להוראות הדין הכלולות בחוק זכויות יוצרים התשס"ח-2007; בכפוף להוראות הדין ולאמות המידה הכלולות בחוק יסודות התקציב (תיקון מס' 40) התשע"א-2011; או בכפוף לחוקים, תקנות, מבחנים, כללים ונהלים אשר יבואו במקום החוקים, התקנות, המבחנים, הכללים והנהלים הנ"ל.
  1. מגישי בקשות תמיכה בסרטים רשאים להגיש בקשות לתמיכה, על פי כללי הקרן ונהליה ובהתאם למטרותיה, במסלולים השונים כפי שייקבעו על ידי הנהלת הקרן, בהפקות סרטים, בהשלמות הפקת סרטים ובפיתוח פרוייקטים, תסריטים וסרטים בין השאר בתחומים הבאים, על פי הגדרותיהם במבחנים לחלוקת כספי התמיכות של משרד התרבות והספורט למוסדות ציבור בתחום הקולנוע:
  1. סרטים ישראליים עלילתיים באורך מלא.
  2. סרטי תעודה, לרבות סדרות תעודה וסרטי תעודה קצרים.
  3. סרטים עלילתיים קצרים.
  4. סרטי אנימציה.
  5. סרטי גמר של סטודנטים וסטודנטיות לקולנוע.
  6. סדרות המיועדות לשידור בטלוויזיה.

  1. תמיכת הקרן בעד סיוע לסרט מסוים לא תעלה על 80% מעלות הפקתו; האמור בסעיף קטן זה לא יחול על סרטים, ובכלל זה סרטי אנימציה, מסוגים אלה, ובלבד שגם בסרטים מסוגים אלה התמיכה הציבורית לא תעלה על 90% לפי הוראות הנוהל:
    -סרט גמר של סטודנטים;
    -סרט עלילתי באורך מלא או סרט עלילתי קצר, שהוא הסרט הראשון של הבמאי או התסריטאי;
    -סרט תעודה שהוא הסרט הראשון של הבמאי או העורך;
    -סרט ייעודי.
  2. לא תינתן תמיכה לסרט שמוסד אחר הנתמך על ידי משרד התרבות והספורט העניק לו תמיכה, באותו תחום או בתחום תמיכה אחר, אלא אם התקבל לכך אישור מיוחד ממנכ"ל הקרן. יחד עם זאת, ניתן להגיש בקשות תמיכה לקרן במקביל להגשת בקשות תמיכה המוגשות לקרנות אחרות.
    על אף האמור, תוכל הקרן לתמוך בסרט אזורי הנתמך על ידי מוסד אחר הנתמך על ידי משרד התרבות והספורט בתחום הקרנות הקולנוע האזוריות, לפי הגדרתם של תחומים אלו על ידי המבחנים לחלוקת כספי תמיכות של משרד התרבות והספורט למוסדות ציבור בתחום הקולנוע.
    למען הסר ספק, יובהר כי ייתכן שסרט הנתמך על ידי מוסד אחר במשתנה של הפקה או השלמת הפקה של סרט, ייתמך על ידי הקרן במשתנה של פיתוח סרטים, בעד פיתוח התסריט של אותו סרט; כמו כן, ייתכן שסרט הנתמך על ידי מוסד אחר במשתנה של הפקה, ייתמך על ידי הקרן במשתנה של השלמת הפקה, בעד השלמת ההפקה של אותו סרט.
  3. סיוע הקרן להפקת סרט יכלול ליווי מקצועי מתאים.
  4. סרט הזוכה לסיוע הקרן יזכה להשקעה כספית בהיקף של 20% לפחות מתקציב הפקת הסרט לפחות. למעל הסר ספק, סרט שזכה לתמיכה הקרן לא יוכל לגייס מימון נוסף על תמיכת הקרן (כולל מימון בשווה-ערך כסף, בהשקעת עבודה וכיוצ"ב) ללא אישור הקרן, ובכל מקרה לא יוכל לגייס מימון נוסף בסכום כולל העולה על 80% מסיוע הקרן. הוראה זו לא תחול על סיוע להפקת סדרות ועל אמת המידה של השלמת הפקה.
  5. הקרן לא תתמוך באותה שנה ביותר מסרט אחד של אותו במאי, לרבות במאי אנימציה;
  6. עותק אחד לפחות, מכל סרט שהופק בתמיכת הקרן, יועבר לשימור בארכיון, למטרות מחקר ושימוש ציבורי, ובלבד שהוא מוסד העומד במבחני תחום ו' (ארכיונים ושימור סרטים) של המבחנים לחלוקת כספי תמיכות של משרד התרבות והספורט למוסדות ציבור בתחום הקולנוע.
  7. סרט המופק בסיוע הקרן יציין את תמיכת הקרן, ואת תמיכת משרד התרבות והספורט, הניתנת על פי המלצת המועצה לקולנוע; ציון כאמור יופיע בכותרות הפתיחה ובכותרות הסיום של הסרט וייכללו בו הקרן, המשרד והמועצה, בצירוף סמליל הקרן, סמליל משרד התרבות והספורט וסמליל המועצה, בנוסחים כפי שיסופקו על ידי הקרן, ולפי הנחיות הקרן.
  8. סרט ישראלי שהופק בסיוע הקרן, יוצג כסרט ישראלי בכל הקרנה פומבית שלו בארץ או בחוץ לארץ, לרבות בפרסומים רשמיים או שיווקיים נלווים, בדרך המקובלת לעניין זה; למען הסר ספק, אין באמור כדי למנוע הצגת סרט שהוכר כסרט ישראלי על פי תקנות הקולנוע, כסרט שהופק במשותף בין מפיק ישראלי למפיק זר (קופרודוקציה בין–לאומית).

    ג. נהלים:
  • 1. נוהל הגשת הבקשות:

  1.   א. מגישי בקשות תמיכה בכל התחומים, יגישו את הצעתם לקרן בהגשה מקוונת (דיגיטלית) בשפה העברית דרך אתר האינטרנט של פרוייקט הקולנוע הישראלי של הקרן ( www.cinemaproject.org.il ).

    לחילופין, במקרים חריגים ובהתאם להחלטת הקרן, הזכאים להגיש בקשות בכל התחומים, יגישו את הצעתם לקרן באופן אחר, כפי שיוגדר על ידי הקרן בהתאם לצורך.
  2. ניתן להגיש בכל מועד הגשה לכל היותר בקשת תמיכה אחת של אותו במאי או של אותו תסריטאי בכל מסלול הגשה.
  3. הבקשות יוגשו לקרן על בסיס טופס מקוון, ובלוויית מסמכי חובה (תסריט, תקציב, קו"ח, פירוט מקורות מימון וכיוצ"ב). פירוט המסמכים הנדרשים להגשה בכל מסלול יופיע באתר האינטרנט של הקרן.
  4. במסלולי הגשה מסויימים ניתן יהיה להגיש קישור חומרים מצולמים (סצנה, טריילר, סרט קודם וכיוצ"ב), אם ישנם. חומרים לצפייה יתקבלו בקישור בודד לאתרי YouTube או Vimeo בלבד; האחריות לזמינות הלינק לאורך תקופת קריאת הבקשות תהיה על המגיש. אם החומרים לא יהיו זמינים לצפייה בעת בחינת הבקשה, הבקשה תיבחן על בסיס מסמכיה בלבד, ולא תהיה למגיש כל טענה כנגד הקרן על כך.
  5. פרט לטופס הבקשה המקוון ופרט לקישור לחומרים לצפייה, יש להגיש מסמכים בפורמט PDF  בלבד. קבצים שיוגשו בפורמט אחר לא ייקראו.
  6. כל מסמכי ההגשה (פרט לטופס ההגשה המקוון ולמסמך קורות החיים) יוגשו לקרן ללא ציון שם המפיק, הבמאי או התסריטאי. יש להקפיד כי גם בחומרי הצפייה המצורפים לא יופיעו שמות אלו, כולל בשם הערוץ המקוון בו שמורים חומרי הצפייה. אי הקפדה על כלל זה עלולה להוביל לפסילת בקשת התמיכה ללא נימוק נוסף.
  7. אי הגשתם של כל הטפסים והנספחים הנדרשים על ידי הקרן, או הגשה חלקית של טופס או נספח, עלולה להוות עילה לדחיית הבקשה על ידי הקרן, ללא נימוק נוסף. הגשה של בקשת תמיכה למסלול הלא נכון עלולה להוות עילה לדחיית הבקשה על ידי הקרן, ללא נימוק נוסף.



2. נוהל לבחינת בקשות ולעבודת הלקטורים בתחום הקולנוע 


שלב ראשון – המלצות הלקטורים:

  1. הקרן תפרסם הזמנות להגשת בקשות לסיוע להפקת סרטים, לפיתוח תסריטים ופרויקטים ולהשלמת הפקת סרטים באתר האינטרנט של פרוייקט הקולנוע הישראלי של הקרן ( www.cinemaproject.org.il ). פרסום ההזמנה יהיה לפחות חודש ימים לפני המועד האחרון להגשת בקשות לסיוע. לחילופין, יכולה הקרן לפתוח מסלולי הגשה ללא מועד אחרון להגשת בקשות לסיוע. ההזמנות להגשת בקשות כאמור יהיו פתוחות לכול.
  1. בכל סבב של בחינת בקשות לסיוע, כל תסריט ייבחן בידי שלושה לקטורים לפחות, ובכל מקרה הרכב הלקטורים בכל סבב כאמור יהיה אי-זוגי.
  1. הקרן תעביר לבחינת הלקטורים תסריט בלא ציון שם המבקש (תסריטאי, במאי או מפיק). על כן חל איסור מוחלט על הגשת בקשות לתמיכה אשר מופיעים במסמכיהן או בחומרי הצפייה המצורפים להן, בכל מקום שהוא, שם המבקש, התסריטאי, הבמאי או המפיק (פרט למסמך טופס הבקשה המקוון, למסמכי קורות החיים, להצהרה על זכויות בפרוייקט ולהצהרה על ההגשות הקודמות, שיוותרו בידי הקרן ולא יועברו לקריאת הלקטורים). 
    בקשת תמיכה שתוגש תוך הפרת כלל זה עלולה להיפסל על הסף, ללא נימוק נוסף.
  1. חובתו של לקטור להגיש לקרן חוות דעת מפורטת ומנומקת לגבי בקשה לסיוע שנבחנה על ידו, על גבי טופס, שיכלול, בין השאר, פירוט של ההיבטים הנבחנים בנוגע לבקשה לסיוע ומדרג אחיד לניקוד.
  1. בסיום קריאת בקשות התמיכה יתכנסו צוותי הלקטורים לוועדות לקטורים, לדיון בבקשות התמיכה שקרא כל צוות לקטורים בנפרד, בכל תחומי הקריאה. בוועדות הלקטורים יהיו חברים הלקטורים שקראו את בקשות התמיכה, ויו"ר הועדה המייעצת לקרן בתחום התמיכה. מניין יהיה מחצית חברי הוועדה. במקרה שלקטור לא יוכל להשתתף בישיבת הוועדה, יילקחו בחשבון חוות הדעת שכתב בדיון אודות כל סרט. הוועדות יחליטו אלו מבין בקשות התמיכה שקראו הן הבקשות המומלצות על ידיהן לתמיכה, על ידי רוב הלקטורים שבחנו את הבקשה לסיוע, ואלו יועלו לשלב ב' של בחינת בקשות התמיכה. לחילופין, יכולה הועדה המייעצת של הקרן לבחון את חוות הדעת שהוגשו על ידי הלקטורים, ולקבוע את רשימת הבקשות המומלצות לתמיכה על ידי הלקטורים על פי חוות דעת אלו. 
שלב שני – בחינת הבקשות על ידי הקרן וגיבוש המלצות:':
  1. בתחום הפקת סרטים עלילתיים באורך מלא, בתחום הפקת סרטים עלילתיים קצרים ובתחום הפקת סרטי תעודה, הבקשות המומלצות על ידי ועדות הלקטורים בשלב א' של בחינת בקשות התמיכה יועברו לשלב ב', בו תתקיים פרזנטציה בפני הוועדה המייעצת. בוועדה מייעצת יהיו חברים יו"ר הועדה בתחום התמיכה, מנכ"ל הקרן ומנהל ההפקות של הקרן. בתחומים המנויים בסעיף זה, לצורך בחינת הבקשות בשלב הפרזנטציות יצורף לוועדה גם לקטור חיצוני. מניין יהיה מחצית חברי הוועדה. הנהלת הקרן תקבע, בהתאם למגבלות לוח הזמנים והתקציב לאותו מועד, את מספר הבקשות שיוצגו בפרזנטציות בפני הועדה. במקרים בהם מספר הבקשות המומלצות בשלב א' יהיה גבוה ממספר הבקשות שנקבע לפרזנטציות, תקבע הוועדה המייעצת, בהתאם לשיקול דעתה, אלו מבין הבקשות המומלצות בשלב א' יהיו אלו שיופיעו בפרזנטציות. 
  1. בפרזנטציה יוזמנו יוצרי הבקשות המומלצות לתמיכה על ידי ועדות הלקטורים להופיע בפני הועדה המייעצת, ויציגו את בקשת התמיכה שלהם בפני הועדה. לאחר הפרזנטציות, הועדה המייעצת תדון בבקשות התמיכה ובהמלצות הלקטורים, תקבע אמות מידה להערכת בקשות התמיכה, ותמליץ על תמיכה בהפקת סרטים ובשיווק סרטים והפצתם. המלצות הועדה המייעצת, לתמיכות בסרטים ולסכומי התמיכה בסרטים, יהיו לאור המלצות הלקטורים ובהתאם לניקוד שהעניקה הועדה על פי אמות המידה הנ"ל לכל בקשת תמיכה.
  1. בתחומי השלמה (סרטים עלילתיים באורך מלא, סרטים עלילתיים קצרים וסרטי תעודה), בתחומי פיתוח (סרטים עלילתיים באורך מלא, סרטים עלילתיים קצרים וסרטי תעודה), ובתחום סרטי גמר של סטודנטים, בקשות התמיכה של הסרטים המומלצים על ידי הלקטורים ייבחנו על ידי הוועדה המייצעת ללא פרזנטציות. במקרים מסויימים, בהתאם למגבלות תקציב או לוח הזמנים, יכול מנכ"ל הקרן להחליט כי גם בקשות לסיוע מאחר התחומים המנויים בס"ק (1) הנ"ל ייבחנו על ידי הועדה המייעצת ללא פרזנטציות. בוועדה מייעצת בתחומים אלו יהיו חברים יו"ר הועדה בתחום התמיכה, מנכ"ל הקרן ומנהל ההפקות של הקרן. מניין יהיה מחצית חברי הוועדה.
  1. הועדה המייעצת תדון בבקשות התמיכה ובהמלצות הלקטורים, תקבע אמות מידה להערכת בקשות התמיכה, ותמליץ על תמיכה בהפקת סרטים, בהשלמות להפקת סרטים, בפיתוח תסריטים וסרטים, בשיווק סרטים והפצתם, במיזמים לשיווק מערכתי של הקולנוע הישראלי ובפרויקטים ויוזמות אחרות בתחום הקולנוע. המלצות הועדה המייעצת, לתמיכות בסרטים ולסכומי התמיכה בסרטים, יהיו לאור המלצות הלקטורים ובהתאם לניקוד שהעניקה הועדה על פי אמות המידה הנ"ל לכל בקשת תמיכה.
שלב שלישי – אישור ההמלצות על ידי הגורם המוסמך בקרן:
  1. המלצות הועדה המייעצת יועברו לאישור ולהחלטת הנהלת פרוייקט הקולנוע הישראלי. החלטות הנהלת פרוייקט הקולנוע הישראלי יובאו לאישור הדירקטוריון הקרן (הוועד המנהל). 
  1. דירקטוריון הקרן (הוועד המנהל) הוא הגורם המוסמך בקרן המחליט על רשימת התסריטים שיקבלו סיוע, לאור המלצות הלקטורים והועדה המייעצת.
כללי
  1. פרק זמן מרבי לבחינת בקשות לסיוע ולקבלת החלטה לגביהן לא יעלה על ארבעה חודשים מהמועד האחרון להגשת בקשות, אם נקבע מועד כאמור.

  2. הקרן תעביר למבקש בקשת תמיכה, בסמוך לאחר קבלת החלטה בבקשה לסיוע, מענה כתוב ומנומק, בצירוף חוות הדעת של הלקטורים בלא ציון שמם. המענה יועבר כתובת הדוא"ל שנמסרה לקרן בבקשת התמיכה. באחריות המבקש לוודא כי תיבת הדוא"ל פעילה וזמינה, וכי מסננים למיניהם לא מונעים את קבלת תכתובות והודעות הדוא"ל מהקרן. 

  3. כהונתם של הלקטורים מוגבלת לתקופה שלא תעלה על ארבע שנים, ולא יותר מכהונה אחת ברציפות; לעניין זה, העדר רציפות תיחשב הפסקה בכהונת הלקטור שמשכה שנתיים לפחות.

  4. זכותו של יוצר להגיש לקרן 2 פעמים בקשה לסיוע לגבי אותו סרט, ובמקרה כזה תידון כל בקשה על ידי צוות לקטורים אחר.

  5. הקרן לא תעניק סיוע לסרט אם רוב הלקטורים שבחנו את הבקשה לסיוע שהוגשה לגביו, המליצו שלא לתמוך בו.

  6. הקרן שומרת לעצמה את הזכות לדון, בנסיבות מיוחדות, בבקשות לתמיכה בכל עת על פי שיקול דעתה. במקרה כזה, הדיון יתקיים במסגרת הועדה לבקשות חריגות, ובהתאם להוראות המבחנים לחלוקת כספי תמיכות של משרד התרבות והספורט למוסדות ציבור בתחום הקולנוע.

3. נוהל ביצוע התמיכה:
  1. בין מגיש בקשת תמיכה שזכתה לתמיכת הקרן לבין הקרן ייחתם הסכם. ההסכם יוכן על ידי הקרן. הנושאים הכספיים והמשפטיים (כולל בטחונות, לוח זמנים, ערבויות, חלוקת הכספים וכיוצ"ב) ייכללו בהסכם שייחתם בין הקרן לבין מקבל התמיכה.

  2. חתימה על ההסכם על ידי שני הצדדים תהווה תנאי מוקדם לקבלת התמיכה.

  3. מימוש התמיכה והחתימה על ההסכם הנ"ל תלויים, בין השאר, ביכולת מפיקי הפרוייקטים הנבחרים לספק הוכחה על השגת מקורות מימון לתקציב ההפקה במלואו, והם יבואו רק לאחר שיובטח מימון מלא לתקציב הפקת הסרט. תקציב הפרוייקט, מימונו ויתר פרטי ההפקה, בין השאר, חייבים לקבל את אישור מנהל ההפקות של הקרן. מנהל ההפקות רשאי להתנות את מימוש התמיכה ואת החתימה על ההסכם הנ"ל בשינויים שיעשו בתקציב, בתכנית המימון ובתכנית ההפקה לפי המלצתו.

  4. בעלי התפקידים המרכזיים בפרוייקטים שייבחרו – מפיק/ה, במאי/ת, תסריטאי/ת – חייבים לקבל את אישור הקרן.  כמו כן, יש להעביר לאישור הקרן את הליהוק המרכזי של הסרט. הקרן רשאית להתנות את אישור הפרוייקט ואת החתימה על ההסכם הנ"ל בשינויים שייעשו בתסריט לפי המלצתה, ורק אישורו של תסריט סופי ע"י הקרן, יאפשר מימוש התמיכה בפרוייקט. על יוצרי הסרט לעמוד בלוחות הזמנים שנקבעו להפקה, כולל תאריך התחלה ותאריך סיום. כל שינוי בלוח הזמנים טעון הסכמה ואישור של הקרן. לא תתאפשר כל החלטה חד צדדית בנושא זה.

  5. החלפת במאי או מפיק של פרוייקט שזכה לתמיכת הקרן מבטלת את תמיכת הקרן באותו פרוייקט.

  6. שינוי מהותי שלא אושר בתסריט של פרוייקט שזכה בתמיכת הקרן או בתכנית ההפקה של פרוייקט שזכה בתמיכת הקרן מבטלת את תמיכת הקרן באותו פרוייקט. "מהותי" לפי סעיף זה הוא בהתאם לשיקול דעתם הבלעדי של נציגי הקרן.

  7. ההשקעה בסרטים ובפרוייקטים שעל התמיכה בהם החליטה הקרן מוגבלת בזמן. אם לא ייחתם הסכם בין מקבל התמיכה ובין הקרן בתוך 45 ימים ממועד ההחלטה של הקרן על התמיכה בפרוייקט, רשאי מנכ"ל הקרן, בהמלצת מנהל ההפקות של הקרן, להחליט על ביטול התמיכה, כולה או חלקה.

  8. על הפקת הסרט לעמוד בלוח הזמנים המצוין בהסכם, אלא אם אושר אחרת על ידי הקרן. במידה של אי עמידה בלוח הזמנים, רשאי מנכ"ל הקרן, בהמלצת מנהל ההפקות של פרוייקט הקולנוע הישראלי, להחליט על ביטול התמיכה, כולה או חלקה.

  9. תמיכת הקרן בסרט תינתן על פי אבני דרך בצמוד להתקדמות ההפקה בשלביה השונים, בחלוקת תשלומים, על פי אחוזים, תנאים ולוח זמנים שיפורטו בהסכם.

  10. תמיכת הקרן בסרט, בכל השלבים, מותנית בהעברה לקרן של הכספים המיועדים לסרט זה ממינהל התרבות במשרד התרבות והספורט, ע"פ המלצת המועצה הישראלית לקולנוע, ו/או משרד האוצר.

  11. במידה ויוטל על סכום התמיכה הניתן על ידי הקרן, מסיבה כלשהי, מס או היטל כלשהו, לרבות מס ערך מוסף ושינוי בשיעורו של מס קיים, ישולם כל מס על ידי הפקת הסרט.

  12. כל הפקת סרט שיקבל תמיכה מתחייבת להמציא לקרן, מיד עם סיום הפקתו, עותק באיכות טובה לפי דרישת הקרן, בפורמט מקובל לפי דרישת הקרן.

  13. הקרן תהיה רשאית להקרין את הסרט הגמור או חלקים ממנו בהקרנות בלתי מסחריות ובפרוייקטים בלתי מסחריים על פי שיקול דעתה, בכל סוגי המדיה, ומבלי שיוצר, מפיקי, מפיצי או בעלי זכויות אחרים בסרט יהיו זכאים לתמורה כלשהי עבור השימוש. בנוסף רשאית הקרן לעשות שימוש בלתי מסחרי בהעתקי הסרט, בצילומים, בטריילרים וכיוצ"ב מתוך הסרט, ומבלי שיוצר, מפיקי, מפיצי או בעלי זכויות אחרים בסרט יהיו זכאים לתמורה כלשהי עבור השימוש הנ"ל.

ד. כללי:
  1. הקרן שומרת לעצמה את הזכות שלא לבחור בתסריט כלשהו מקרב התסריטים שהוגשו. בחירת התסריטים היא על פי שיקול דעתו הבלעדי של דירקטוריון הקרן.
  2. הקרן שומרת לעצמה, אך ורק במקרים חריגים ויוצאים מן הכלל, ע"פ שיקול דעתה, זכות לקבל כמועמדים לתמיכה, בכל אחד מהתחומים, תסריטים או סרטים וכן זכות לתמוך בתסריטים או סרטים גם אם אינם עומדים באמות המידה המפורטים בכלליה ובנהליה, וזאת בתנאי שפעולות אלו אינן סותרות את המבחנים לחלוקת כספי תמיכות של משרד התרבות והספורט למוסדות ציבור בתחום הקולנוע. דירקטוריון הקרן אינו חייבת לנמק את שיקוליו בנוגע לפעולותיו במסגרת זו.
  3. הנהלת הקרן רשאית לאשר השתתפות הקרן במיזמים משותפים שונים בתחום הקולנוע, בתנאי שפעילות זו תהיה בהתאם למוגדר במבחנים לחלוקת כספי התמיכות של משרד התרבות והספורט למוסדות ציבור בתחום הקולנוע. במידת הצורך, יגובשו כללים ונהלים מיוחדים להפעלת המיזם המשותף.
  4. במטרה למנוע ניגוד עניינים בין חברי דירקטוריון הקרן, חברי הנהלת פרוייקט הקולנוע הישראלי, מנכ"ל הקרן, הלקטורים (קוראי התסריטים), בעלי התפקידים בקרן בכל תחום  ובכללם מלווי ההפקות והמנהלים האמנותיים, מנהל ההפקות ועובדי הקרן, לבין מגישי הבקשות לסיוע להפקה, יחולו על כל הנ"ל הכללים למניעת ניגוד עניינים שאושרו בדירקטוריון הקרן.
  5. ההשתתפות בהגשת בקשות לקבלת תמיכה לקרן ובקבלת התמיכה, כמפורט לעיל, היא במסגרת ובכפוף לאמור בכללים ובנוהל של פרוייקט הקולנוע הישראלי, ובכללי ונהלי הקרן; בכפוף למבחנים לחלוקת כספי התמיכות של משרד התרבות והספורט למוסדות ציבור בתחום הקולנוע לפי חוק יסודות התקציב התשמ"ה-1985; ובכפוף לכללי הקולנוע (הכרה בסרט כסרט ישראלי) התשס"ה-2005; בכפוף להוראות הדין ולאמות המידה הכלולות בחוק הקולנוע התשנ"ט-1999; בכפוף להוראות הדין הכלולות בחוק זכויות יוצרים התשס"ח-2007; בכפוף להוראות הדין ולאמות המידה הכלולות בחוק יסודות התקציב (תיקון מס' 40) התשע"א-2011; או בכפוף לחוקים, תקנות, מבחנים, כללים ונהלים אשר יבואו במקום החוקים, התקנות, המבחנים, הכללים והנהלים הנ"ל.

  6. דירקטוריון הקרן רשאי לקבל, מעת לעת, החלטות בדבר שינוי ו/או עדכון הכללים והנהלים של פרוייקט הקולנוע הישראלי.